20 Maj 2013
Komentarz 1
20 maja 2013, Komentarz 1

Sałatka z grillowanymi szparagami to idealne danie na lekką i pyszną przekąskę.

Sałatka ma niewiele kalorii,a dodatkowo jest bogata w witaminy i składniki mineralne. Szparagi zawierają dużo kwasu foliowego, papryka to cenne źródło witaminy C, a pomidory dostarczą Ci mnóstwo potasu.

Składniki na 1 porcję:

grillowane szparagi – 4 sztuki
pomidor – 1 sztuka
papryka czerwona – ¼ sztuki
kiełki rzodkiewki – 1 garść
sałata masłowa – 5 listków
oliwa/olej roślinny – 1 łyżeczka
świeża bazylia – kilka listków

Warzywa umyj, nieobrane szparagi grilluj (pamiętaj o oderwaniu zdrewniałych końców) na patelni lub na grillu około 15 minut, pokrój w cząstki. Paprykę i pomidora pokrój w kostkę, porwij sałatę. Składniki wymieszaj, polej oliwą z solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Posyp listkami bazylii. Smacznego!

Wartość odżywcza dla 1 porcji sałatki z grillowanymi szparagami:

117 kcal
6,05 g białka
6,2 g tłuszczy
15,7 g węglowodanów
6,26 g błonnika pokarmowego

ZADAJ PYTANIE NASZEMU DIETETYKOWI
mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
Dietetyk Warszawa JeszFresh

One response on “Sałatka z grillowanymi szparagami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0
Connecting
Please wait...
Wyślij wiadomość

Przepraszamy! Nie ma nas w tej chwili online. Pozostaw nam wiadomość, a my postaramy się odpowiedzieć na nią tak szybko jak to możliwe.

Twoje imię
* Email
* Opisz swój problem
Zaloguj do Chat'u

Masz pytania? Teraz jesteśmy do Twojej dyspozycji online. Napisz nam wiadomość. :)

Twoje imię
* Email
Jesteśmy online!
Prośba o ocenę

Pomóż nam być jeszcze lepszym, wypełnij ankietę odpowiadając na jedno proste pytanie

Czy Twój problem został: